Uitdaging: een bewuste mini-garderobe met de 10×10 challenge (zomer 2018)

Tien dagen lang een andere outfit maken met tien verschillende kledingstukken. Ik probeerde het en haalde er een paar waardevolle lessen uit die me verder helpen op weg naar een fijne, kleine en duurzame garderobe.

10×10-challenge

Wat is het?

De 10×10-challenge houdt in dat je gedurende tien dagen elke dag een andere outfit maakt met tien kledingstukken. Onder die tien items vallen truien, shirts, broeken, rokken, jurkjes, vestjes, schoenen en jassen, maar geen accessoires zoals hoeden, tassen, sieraden en sjaals. Een soort mini capsule wardrobe dus.

De challenge is een initiatief van Lee Vosburgh en zij organiseert elk seizoen een nieuwe editie. Op haar website deelt ze haar eigen outfits, voorbeelden voor elk seizoen en variaties op de challenge voor als je het groter of kleiner aan wil pakken.

Ze heeft uiteraard ook een Instagramaccount, want hier worden massaal alle outfits gedeeld. Andere deelnemers vind je via de hashtags van de challenge: #10x10challenge, #10x10friends, #stylebee10x10 en voor de zomer #summer10x10.

Waarom zou je meedoen?

Het idee achter de challenge is dat je creatiever leert om te gaan met de kleding die je al hebt. De beperkte selectie dwingt je om te zoeken naar combinaties van kledingstukken of manieren van stijlen die je anders niet zo snel zou doen.

Het bovenstaande is het enige dat Lee er zelf over zegt, maar ik denk dat de challenge ook kan helpen bij het ontdekken van je stijl en tevens een manier is om te proberen of een capsule wardrobe iets voor je is. Door het experimenteren leer je wat je favoriete kledingstukken, kleuren en combinaties zijn, en wat onverwacht goed bij je past. De challenge zou er uiteindelijk best eens voor kunnen zorgen dat je de kleding die je hebt beter leert kennen, combineren en waarderen, waardoor je meer plezier beleeft aan je garderobe.

Wat heeft het met duurzaamheid te maken?

Een beter besef van de kleding die je hebt en beter weten hoe je die kan combineren en stijlen kan ervoor zorgen dat je minder behoefte hebt aan nieuwe kleding. Daarnaast geeft het wellicht inzicht in wat voor kledingstukken je echt mooi en fijn vindt en wat goed combineert, zodat je minder miskopen doet en minder aankopen doet die veelal in de kast blijven hangen, omdat ze nergens bij passen.


Mijn challenge

Na Mei Vleesvrij, een Buy Nothing New Month en het Plasticdieet had ik een tijd wel genoeg van challenges. Maar dit jaar leg ik mezelf een vliegverbod van minimaal een jaar op, doe ik toch mee met de Slow Fashion Challenge en besloot ik een dag van tevoren ook maar mee te doen met de 10×10-challenge. Die laatste twee hebben alles te maken met bewust omgaan met kleding en dat is precies waarvan ik me al tijden voorneem om meer aandacht aan te besteden. Soms wel zo fijn, zo’n stok achter de deur.

Vooral het móeten combineren zou me wel wat meer creativiteit moeten brengen. Ik grijp altijd terug naar dezelfde combinaties. Dat vind ik meestal wel prima, maar misschien kan het allemaal wel wat leuker, spannender en vooral gevarieerder. Daarnaast hoop ik dat de challenge misschien een beetje helpt in het beter leren kennen van mijn stijl. Ik weet aardig wat ik wel en niet mooi vind en wat me wel en niet staat, maar dat wil ik nog verder definiëren en beter tot uiting laten komen in mijn toekomstige garderobe. Een light-versie van een capsule wardrobe lijkt me overigens ook steeds aantrekkelijker, dus dit is een leuke test.

Ik twijfelde overigens nog wel even of ik dit hele proces wel moest delen, want ik ben net even iets minder fashionable dan veel van mijn voorgangers op Instagram. Maar misschien moet ik het juist daarom al doen. Om te laten zien dat iedereen ervan kan leren.

Mijn 10 kledingstukken

De eerste dag van de challenge was het maar liefst 38 graden en ook de rest van de tien dagen kwam het kwik zelfs ‘s nachts nog niet onder de 25 graden. Het goede nieuws was dat ik geen jas nodig had. Het slechte nieuws was dat het op mijn kantoor meestal zo’n tien graden kouder is dan buiten. Ik moest dus laagjes gaan gebruiken en had voor doordeweeks wat meer beenbedekking nodig dan ik in het weekend aan wilde. Ook had ik een steviger paar schoenen nodig dan mijn favoriete ‘slofjes’ van het moment, vanwege een doldwaze vrijgezellenfeestactiviteit.

Ik trok een aantal items uit mijn kast, stalde ze uit op mijn bed, bekeek welke combinaties ik kon maken en wisselde nog wat om. Dit zijn de items die ik uitgekozen heb:


1. Roestkleurig t-shirt
2. Blauw-wit gestreept t-shirt
3. Auberginekleurig t-shirt
4. Zwarte korte broek
5. Blauwwitte harembroek
6. Spijkerbroek
7. Blauwe jurk met botanische print
8. Crèmekleurig vestje
9. Naturelkleurige instappers
10. Zwarte gympen

Op een tweedehands shirt, het eerlijk geproduceerde t-shirt en de twee paar meer en minder eerlijke schoenen na is alles minstens drie jaar oud. De meeste kledingstukken heb ik dan ook al ontzettend vaak gedragen of zijn hard op weg om veel gedragen te worden. Sommige items zijn regelrechte lievelingsitems, maar andere zijn vooral praktisch en ‘bij gebrek aan beter’ of hebben fijne aspecten die zwaarder wegen dan de minder fijne aspecten.

Inzoomen op de kledingstukken

Hieronder bekijk ik eerst alle kledingstukken apart om mezelf te dwingen te bedenken waarom het wel of geen lievelings is. Dit is geen onderdeel van de challenge, maar die bereid ik graag uit met een kleine zoektocht naar het ontdekken van mijn stijl.



Het roestkleurige shirt vind ik fantastisch qua kleur en blijft al jaren in goede conditie. Hoewel ik eigenlijk beter af ben met een meer getailleerd shirt, heb ik hem echt al onmogelijk vaak gedragen en ben ik er nog altijd niet op uitgekeken.

Het gestreepte shirt was een gevalletje ‘help, ik heb shirts nodig’. Hij komt hartstikke vers uit de kringloopwinkel waar de stickers van de oorspronkelijke winkel er nog op zaten. Compleet ongedragen nog! Tot nu toe bevalt hij me eigenlijk wel goed. Voor de challenge droeg ik hem drie keer in drie weken tijd en ook na de challenge trok ik hem al snel weer van de waslijn. Ik denk dat ik dit shirt nog wel een waardig leven kan geven.

Het auberginekleurige shirt vind ik geweldig qua kleur, is een beetje mêlee – wat nóg beter is – en sluit mooi aan. Bovendien is het een eerlijk geproduceerd shirt van biokatoen, namelijk modelletje Zoe van Goat organic apparel. Dit had een dikke vette lievelings kunnen worden, behalve dat ik nu báááááál dat er na één dag al een gaatje in de stof zat en na een paar weken maar liefst vier. En dat terwijl ik expres geen riem heb gedragen. Ik droeg hem voor de challenge al 17 keer in 2 maanden en blijf hem nu ook gewoon dragen met de gaatjes erin, maar ik vrees dat hij niet zoveel jaren mee zal gaan als mijn bedoeling was.



De zwarte korte broek zit goed, staat me goed en ik voel me er goed in. Vroeger dacht ik dat ik mijn stevige benen moest verstoppen in langere wijdere exemplaren, maar dit bleek veel mooier en ik heb de afgelopen tien jaar dan ook een aantal van zulke broekjes versleten. Over versleten gesproken: tijdens de challenge zag ik dat deze zeer binnenkort aan vervanging toe is. Ondanks dat hij al jaren oud en veel gedragen is, kan ik daar kan ik dus echt van balen!

De harembroek kocht ik ooit op de markt en is al een paar keer onder de naaimachine geweest om losse naden te repareren. Eigenlijk vond ik een andere met meer kleuren leuker, maar daar ben ik vorig jaar uitgescheurd. Deze is tenminste wel lekker luchtig en vooral fijn op vakantie, maar het is geen echte liefde.

De spijkerbroek was al eens genomineerd voor de textielcontainer, want hij heeft zo’n gekke lengte en ik draag mijn broeken bovendien liever iets donkerder en zonder (nep)slijtplekken. Maar toen het vorig jaar warm was, was ik toch wel blij met deze dunnere broek. Noodgedwongen ontdekte ik dat ik de pijpen gewoon wat kan oprollen en hij dan prima combineert met lage gympen. Later kocht ik mijn slofjes van Toms en daar past hij sowieso beter bij, vind ik. Ook weer geen echte liefde, maar ik ben blij dat ik hem niet vroegtijdig afgedankt had en hij is goed genoeg totdat ik beter heb gevonden.



De blauwe jurk vind ik heel leuk, omdat ik blij word van de blaadjes, bloemetjes en kevers die erop staan, omdat ik van blauw en groen houd en omdat hij mooi valt dankzij de taille, die toffe rits aan de achterkant en het zwierige rokje. Niet gek dat ik hem dan ook al zo vaak gedragen heb dat de kleur misschien een beetje begint te vervagen.

Het crèmekleurige vestje is zo’n type vestje dat ik eigenlijk altijd draag als het niet tropisch heet is. Ik heb allerlei kleuren, maar vind deze het beste bij het seizoen passen, hij combineert aardig met de meeste andere items die ik voor deze challenge heb uitgezocht en ondanks dat ik meestal warme kleuren probeer te dragen, kan ik deze geloof ik wel hebben. Ik hoop het, want ik draag hem sinds een jaar of drie jaar behoorlijk regelmatig.

De Classic instappers van Toms zitten zó lekker dat ik ze mijn slofjes noem. Ik heb ze nu zo’n anderhalf jaar en vooral de laatste maanden vrijwel dagelijks aan. De lichte kleur was een experimentje voor mij en in een aantal combinaties bevalt het me wel. Het schijnt helaas twijfelachtig te zijn of ze wel zo fair zijn, maar inmiddels heb ik ze minstens honderd keer gedragen en daarmee zijn ze in ieder geval nog enigszins duurzaam.

De gympen van Ethletic zijn wél zeker fair en ook nog eens van duurzame materialen. Ik droeg ze dertien keer binnen een maand, maar gingen even de kast in toen het zo warm werd dat ik liever in mijn Toms ging wonen. Voor de challenge haalde ik ze er met liefde weer uit om zo wat meer variatie aan te kunnen brengen. En ja, voor die doldwaze activiteit dus.

Mijn 10 outfits

Het lukte me om elke dag een andere combinatie te maken met de tien kledingstukken. Op het nippertje.



Dag 1: het grootste deel van de dag liep ik in mijn ondergoed rond, terwijl ik de kledingstukken fotografeerde en het zweet over mijn rug liep. Toen ik de deur uit moest, koos ik – pragmatisch als ik ben – voor de kortste broek, het dunste shirt en de meest open schoenen. Hoewel ik me hier best fijn in voel, is het wel vrij donker, dus ik probeerde de lichte kleur van de schoenen een beetje terug te laten komen met een ketting.




Dag 2: ik combineerde de jurk met de gympen, waardoor ik zin kreeg om naar een festival te gaan en te dansen. Behalve dat het nog steeds stervensheet was en ik toch maar weer gewoon in de koelkast ging zitten.



Dag 3: die doldwaze activiteit was een uitstapje naar een klimbos. Een klimbos! Goddank was de temperatuur weer gedaald naar net onder het kookpunt, waardoor we niet als dode musjes uit de bomen vielen, maar ik was wel blij met mijn korte broek en een shirt waarin mijn (angst)zweet niet zo opvalt. Met de gympen erbij zag het er nog bijna sportief uit ook.




Dag 4: hoera, ik mocht weer de airco in! Ik vond het nog steeds te warm voor een spijkerbroek, dus koos eerst voor de harembroek. Dun genoeg om mee naar buiten te gaan en voor binnen geeft het net genoeg bedekking in de airco. Die dag kwam ik tot de ontdekking dat deze broek eigenlijk niet zo goed combineert met twee van de drie shirts en ook niet echt met de gympen. Ik trok er dus de Goat en de Toms bij aan. Verder droeg ik nog een kettinkje van Studio Jux. Wel een fijne combinatie!



Dag 5: dit is precies de combinatie waar je mij de afgelopen maanden – voor de hittegolf althans – in hebt kunnen uittekenen. Het shirt draag ik váák. De broek vervang ik meestal voor een iets donkerdere van ArmedAngels. Het vestje en de Toms vind ik goed bij elkaar passen en het geheel wat lichter en luchtiger maken. Meestal draag ik er dan ook nog mijn olifantenketting bij, maar vandaag koos ik voor de hagedis.



Dag 6: het gestreepte shirt was weer aan de beurt, nu in combinatie met de spijkerbroek. Het donkere shirt leek me iets beter met de gympen dan met de Toms. Het vestje vergat ik mee naar kantoor te nemen. Dat leidde tot kippenvel, maar was denk ik ook niet echt de beste combinatie geweest.



Dag 7: nog een dagje naar kantoor in spijkerbroek. Ik trok er de gympen en de Goat bij aan, vergat het vestje heus niet nog een keer en droeg mijn olifantenketting. Dikke prima.



Dag 8: ik was vrij en het was nog steeds heet, dus korte broek it is. Alleen het roestkleurige shirt was nog ‘over’. Daar droeg ik opnieuw mijn gympen en de olifantenketting bij aan.



Dag 9: met de jurk valt niet meer te variëren dan het wisselen van de schoenen, dus dat deed ik dan maar. Ze kunnen er allebei goed bij, geloof ik. Lekker handig voor nog een rondje kringloopshoppen in me stadsie.



Dag 10: mijn korte broek, spijkerbroek, jurk en Geitenshirt zijn ‘uitgecombineerd’. Blijft over: harembroek met gestreepte shirt of roestkleurige shirt. Die eerste heeft precies dezelfde kleuren als de broek, waardoor ik een enorm pyjamagevoel krijg. Het roestkleurige shirt zit net als de broek nogal wijd, waardoor ik wederom een pyjamagevoel krijg. Ik had alsnog de Goat kunnen kiezen en het dan zonder vestje en met andere schoenen kunnen dragen, maar dat vond ik een beetje smokkelen. Ik ging voor pyjamagevoel nummer twee en om het compleet te maken, bleef ik de hele dag thuis en liep ik op blote voeten. Van houten dierenfiguurtjes die ik nog in huis had, knutselde ik kettingen, waaronder deze van een wombat.

Lessen en inzichten over…

Het combineren: het was best leuk om eens actief na te denken over verschillende combinaties. Er zaten geen combinaties bij die ik anders nooit verzonnen of gedragen zou hebben of anderszins heel eye opening waren, maar misschien helpt het me wel om niet steeds naar hetzelfde te grijpen zonder er überhaupt over na te denken. Het was prettig om elke dag alleen maar naar tien kledingstukken te hoeven kijken in plaats van naar een hele kast vol.

Van de andere kant voelde het soms ook wel geforceerd om het anders te móeten doen dan de dag ervoor. En no way dat ook maar iemand gemerkt heeft dat ik dit aan het doen was. Tien dagen lang tien kledingstukken op mijn stoel werd ook wel weer snel een zooitje. In de toekomst ga ik het dus ook alleen puur voor mezelf doen als ik er zin in heb. Zo niet, dan is het ook prima. Dan zal ik misschien eerder een kleinere selectie op mijn stoel leggen en dan steeds iets toevoegen voor elk items dat in de was gaat.

De selectie: dankzij het warme weer en één vergeetactie kwam het net uit, maar een tweede item met lange mouwen zou ik wel fijn gevonden hebben. Van tevoren had ik eigenlijk alleen de Toms mee willen nemen, maar doordat ik de gympies nodig had voor het klimbos heb ik ze vaker aangetrokken en dat vond ik eigenlijk wel zo leuk. Ze gaven de outfits echt een andere uitstraling dan met de Toms. Ook de harembroek die niet echt favoriet was, had ik graag meer gedragen als ik hem beter had kunnen combineren, want ik bleek hem toch wel heel erg fijn te vinden. In plaats van de jurk was een rokje ook leuk geweest, omdat daar meer mee te combineren valt.

De items: ik ben vooral heel blij met de schoenen, de korte broek, de jurk, het vestje en de shirts. Hoewel de lange broeken geen echte liefdes zijn, heb ik gemerkt dat ik er toch wel heel blij mee ben en ik ze graag nog wil afdragen. Ze zitten fijn en vooral de spijkerbroek combineert met álles. De harembroek draag ik meestal alleen op vakantie, maar ga ik nu denk ik wel vaker dragen.

Mijn stijl en de toekomst: ik wist al wel dat van warme kleuren, comfort en eenvoud houd. Ik ben niet snel ‘verliefd’ op een kledingstuk. Veel variatie of vernieuwing heb ik weinig behoefte aan, maar soms vind ik het ook net ietsje saai. Naast de basics – waar ik ook gewoon wél van hou – wil ik bijvoorbeeld op zoek naar tops met een mooie halslijn, structuurtje, printje, fladderende mouwtjes of andere details die wat gezelliger zijn dan een standaard t-shirt en goed bij een spijkerbroek kunnen. Ik probeer in de kringloop af en toe wat dingen te passen die een beetje buiten mijn comfortzone zijn om te kijken wat me misschien toch beter staat dan ik dacht. Of niet, maar dan weet ik dan tenminste zeker. Ik voel me net een puber. Beter laat dan nooit, haha.

Vroeger droeg ik veel vaker jurkjes en dat mis ik eigenlijk wel een beetje. De jurkjes die ik heb, zijn echt te feestelijk voor naar mijn werk – waar een fleecetrui de norm is -, maar kan ik in het weekend prima vaker gaan dragen. In plaats van een meer casual jurkje zou ik nu liever op zoek gaan naar een mooie rok. Daar kan ik meer mee combineren en kan een basic shirt wat meer flair geven dan een spijkerbroek zou doen. Ik heb bovendien al twee blousejes klaar liggen die niet goed matchen met een spijkerbroek, maar heel leuk zouden zijn in een rok.

Een capsule wardrobe: de regels voor een ‘echte’ capsule wardrobe zijn een beetje streng. Precies 33 items per seizoen, elk seizoen een nieuwe selectie maken en eventueel iets bijkopen. Daar ga ik niet aan beginnen. Maar het spreekt me steeds meer aan om toe te werken naar een garderobe met niet al te veel maar wel goed te combineren items die stuk voor stuk grote liefdes zijn. Liefst zijn deze op den duur allemaal eerlijk en duurzaam geproduceerd of tweedehands.

Dit is wel een doel waar ik mijn tijd voor wil nemen. Sowieso omdat ik – op een korte broek na – niet echt iets nieuws nodig heb en de kleding die ik heb gewoon wil blijven dragen. Daarnaast kan ik eerst nog beter proberen te bedenken wat ik dan precies wil. De Slow Fashion Challenge – drie maanden lang geen nieuwe (eventueel wel tweedehands) kleding kopen – helpt me daarbij, want die lange tweedehands rok die me totaal niet bleek te staan had ik gelukkig niet al online in het nieuw besteld.

De challenge heeft me best veel inzichten opgeleverd! Het verder ontwikkelen van mijn stijl en een eventuele capsule wardrobe is vooral een kwestie van tijd, want ik heb het idee dat ik aardig op de goede weg zit. Ik zie al kleuren en pasvormen voor me waar ik best wel blij van word. Voor die stijl zit ik overigens ook in een Facebookgroep Ontdek jouw kledingstijl waar Merijntje handige tips geeft en de leuke leden elkaar heel fijn helpen. Komt wel goed zo!

Andere challengers

Had je gehoopt op outfit posts? Jammer joh! Zowel mijn modellenskills als mijn behoefte om op de foto te gaan, ons huis en mijn (terecht) anti-Instahusband zijn volledig ongeschikt voor zulke foto’s. Gelukkig kun je je lol wel op bij een hoop anderen.

Ik hoorde voor het eerst van de 10×10 challenge van Hermien die afgelopen voorjaar al eens meedeed. Deze zomer deden Djuli en Merijntje mee.

Via de Instagram-tags bovenin dit blog heb ik de afgelopen challenge ook gretig afgekeken bij andere deelnemers. Heel leuk is dat! Ik zocht al een tijdje naar inspiratie, maar kan nooit zoveel met die te mooie modellen van 1 meter 80 met maatje XS. Bij de challenge vind je een veel diversere groep mensen met alle mogelijke maten en de meest uiteenlopende stijlen. Dáár kan ik wat mee.

Ik kan het je erg aanraden om de uitdaging ook eens aan te gaan! Misschien doe ik komende herfst of later ook weer mee of begin ik zelf een keer op een moment dat goed uitkomt. Zou jij ook eens mee willen doen?

Dit denken jullie ervan

  1. Heel leuk, dit uitgebreide verslag! Een rok kan inderdaad een geweldige diverse aanvulling zijn, ze zijn vaak zo makkelijk te combineren met allerlei tops en zelfs over een jurkje heen. Als de jurk zich er voor leent, draag ik trouwens ook wel eens een top of dunne trui overheen. Vooral fijn bij jurkjes met een taille, dan doe ik er een riem omheen waarachter ik de top wegstop.

    1. Zoals je vandaag aan hebt, zie ik 😉 Super slim met die riem, dan houd je ook nog taille over. Ik zag meer van dat soort combinaties tijdens de challenge. Vind ik heel leuk om te zien, maar mijn jurkjes en shirts zijn daar nogal ongeschikt voor, geloof ik. Net als dat die blouse onder geen enkele van mijn truien past, haha. Maar die ga ik dus echt nog leven in blazen als ik een mooie rok gevonden heb! Rokje over een jurk had ik echt nooit verzonnen, maar kan me er best wat bij voorstellen. Krijg je misschien zelfs wel zo’n vrolijk onderrokeffect 🙂

  2. Heel leuk en uitgebreid verslag. Ik heb laatst gelezen dat mensen in je omgeving nauwelijks opslaan wat je gedragen hebt de afgelopen dagen. Ik vind je invalshoek om op deze manier te ontdekken wat je stijl is erg origineel.
    Wat me opvalt is dat je niet heel erg gehecht bent aan je kledingstukken. Dat is ook een mooi inzicht. Zelf heb ik een haat-liefde verhouding met kleding. Enerzijds doe ik weinig moeite, maar anderzijds wil ik er toch graag verzorgd uitzien.

    1. Haha ja, daar geloof ik echt in. Als ik ‘s avonds probeer te bedenken wat mijn collega’s die dag aan hadden, weet ik het meestal ook niet.

      Het gekke is dat ik niet zo ‘verliefd’ ben op mijn kleding, maar er juist wel erg aan gehecht. Als iets versleten is, baal ik daar echt van. Ook omdat ik dan weer op zoek moet naar iets dat even goed past. Wat jij zegt, herken ik ook wel. Weinig moeite (willen) doen en er toch leuk uit willen zien. Maar daardoor koop ik pas een shirt als ik haast geen shirts meer heb en dan neem ik maar iets mee wat oké is. Ik denk dat ik toch echt iets meer mijn best moet gaan doen om dingen te vinden die meer dan oké zijn. Heb jij ook behoefte aan verandering of vind je het wel goed zo?

  3. Heel leuk om alle tien de outfits zo te zien! Vind vooral het goat t shirt leuk, jammer dat de kwaliteit schijnbaar niet zo goed is. Ben wel geïnspireerd om dit komend najaar ook eens te gaan doen (: scheelt volgens mij keuzestress als je maar uit 10 stukken mag kiezen

  4. Gij hebt een koelkast waar ge in kunt gaan zitten??
    Haha sorry door het lezen van dit postje werd ik terug naar de hittegolf die de zomer van 2018 was, gekatapulteerd. Ik kreeg het er op slag warm van. Wel een heel leuke uitdaging, dit! Ik probeer mijn kleerkast zo minimaal mogelijk te maken dmv een capsule wardrobe, waarbij bijna alles op bijna alles past, maar ik heb een kleine vestjesverslaving dus het zijn wel meer dan 33 items denk ik, zeker als ik de schoenen moet meetellen (nog zo’n verslaving)… woeps. Van de zomer was het dan weer zodanig minimalistisch dat ik afwisselde tussen vijf jurkjes en twee paar sandalen, en eens sneakers tussendoor als het eens 25° was :-D. Dat was wel zo handig, nooit nadenken over wat ik zou dragen, nee gewoon pakken wat er nog in de kast hing!

    1. Haha, eigenlijk pas ik niet in de koelkast, maar ik heb wel mijn best gedaan om er zover mogelijk in te kruipen toen het zo heet was :’)
      Leuk dat je een capsule wardrobe hebt! Precies 33 items hebben vind ik niet zo belangrijk, maar het is heerlijk als je een fijne selectie hebt van kleren die je leuk vindt en goed te combineren zijn. Leuk om te zien hoe jij dat aanpakt met je excelsheet! Ik hou ook bij wat ik draag, maar vind het wel een tof idee om geslaagde combinaties op te slaan, zodat ik die weer vaker tevoorschijn kan toveren als ik ze even vergeten ben.

  5. Pingback: 50 dingen die je in je eentje kan doen - Claire Codi

Comments are closed.